Κανονικά λειτούργησε σήμερα γνωστό εμπορικό πολυκατάστημα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Παρά τις απαγορεύσεις, που ισχύουν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τις συστάσεις τις κυβέρνησης, οι υπεύθυνοι του πολυκαταστήματος βρήκαν ένα παραθυράκι στον νόμο και το πολυκατάστημα άνοιξε σήμερα τις πόρτες του.

Την απόφαση της Εταιρείας κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Εμποροϋπάλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τόσο των εργαζομένων, όσο και των καταναλωτών. «Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης καταγγέλλει το γεγονός πως καταστήματα χιλιάδων τ.μ., πολυκαταστήματα καλλυντικών και ρούχων παραμένουν ανοιχτά, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων και των καταναλωτών.

Μετά από καταγγελία που έκανε το σωματείο μας, στην επιχείρηση HONDOS, και μετά από έλεγχο της αστυνομίας, ενημερωθήκαμε πως το κατάστημα λειτουργεί νόμιμα, με βάση την άδεια λειτουργίας του, ως κατάστημα λιανεμπορίου. Με λίγα λόγια, ένα πολυκατάστημα 6 ορόφων είναι στην ίδια κατηγορία, με τα μικρά εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με έναν ή και χωρίς εργαζόμενους.

Επίσης, μετά την παρέμβαση του σωματείου μας, η εργοδοσία εταιρειών που λειτουργούν μέσα στα πολυκαταστήματα αναγκάστηκε να διώξει τους εργαζόμενούς της, για να κρύψουν το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι χώροι, προφανώς και αποτελούν πολυκαταστήματα shop in shop, επομένως θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστά» .

Στις 16:30 η διεύθυνση του καταστήματος αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του και είπε στους εργαζόμενους ότι μπορούν να αποχωρήσουν. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, δεν ενημερώθηκαν αν θα εργαστούν αύριο. Προφανώς η ιδιοκτησία της επιχείρησης εξετάζει το ενδεχόμενο να κρατήσει το κατάστημα κλειστό λόγω των σημερινών καταγγελιών.

Πηγή: thestival.gr