Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης, θετικής στο κορωνοϊό, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική του ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς είναι ότι δεν έχουν εξακριβώσει εάν η υγεία της ανήλικης ήταν επιβαρυμένη από κάποια άλλη πάθηση. Αυτό που αναφέρουν είναι ότι ήταν υγιής πριν νοσήσει από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τόσο η 17χρονη όσο και ο στενός της κύκλος δεν γνώριζαν αν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στους νέους, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων πέφτει αισθητά. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης, είπε: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά». Στη συνέχεια, δήλωσε: «Και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν».

 Δείτε το βίντεο του Ant1:

Φωτογραφία: Intime 

Πηγή: thestival.gr