Κατακόρυφα έχει μειωθεί ο τζίρος των καταστημάτων, που παραμένουν κλειστά, λόγω των μέτρων, που λαμβάνει η κυβέρνηση για το περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα «Μπακαλιαράκια του Αρίστου» που λειτουργούν από το 1940, άλλοτε ετοίμαζαν αρκετές ποσότητες για την αργία της 25ης Μαρτίου, ωστόσο έχουν δει τις παραγγελίες να μειώνονται σημαντικά.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Κατρανίδη στα τρία καταστήματα, δύο στα Λαδάδικα και ένα στον Εύοσμο, καταγράφεται πτώση 90% στις παραγγελίες.

«Πάντα ο Μάρτης ήταν ο καλύτερος μας μήνας και λόγω της 25ης Μαρτίου. Βγάζουμε ποσότητες για να δουλέψουμε την Τετάρτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου και με φόβο αν μπορέσουμε και δώσουμε 500 μερίδες και στα τρία τα μαγαζιά», λέει στο Thestival.gr, ένας εκ των ιδιοκτητών, Δημήτρης Κερανίδης.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων θα εξυπηρετήσουν με delivery τους πελάτες τους ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ενώ τα δύο καταστήματα λειτουργούν ως take away (παραλαβή από το κατάστημα).

Σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων είχαμε περίπου 10 παραγγελίες delivery, λέει ο κ. Κατρανίδης. «Δεν υπάρχει ζήτηση αφού δεν κυκλοφορεί τίποτα. Στο κατάστημα που είμαι εγώ στον Εύοσμο υπάρχει κάποια κίνηση με delivery στις γειτονιές, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τις καθημερινές υπάρχει νέκρα».

«Έχουμε κάποιες παραγγελίες για μεθαύριο, αλλά δεν ξέρουμε αν θα έρθουν να τα παραλάβουν γιατί θα πρέπει να έχουν μαζί τους την βεβαίωση προκειμένου να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν», προσθέτει ο ίδιος.

Για τηλεφωνικές παραγγελίες στα τρία καταστήματα:

-Λαδάδικα Κατούνη 3

2310542906-548668

-Λαδάδικα Φωκαίας & Αβέρωφ

2310567111

– Εύοσμος Δημητρίου Καραολή 223

2310641360-641361

«Ο μπακαλιάρος είναι εθνικό μας ζήτημα όπως και ασφάλεια όλων μας. Καλή δύναμη σε όλους και ευχόμαστε σύντομα όλοι πάλι μαζί γύρω από ένα τραπέζι γιατί η παράδοση δεν τελειώνει ποτέ!», αναφέρουν στο Facebook, «Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου».

Πηγή: thestival.gr