Ξεκινά την Παρασκευή 26 Ιουνίου το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Θα είναι αφιερωμένο στον Μανόλη Αναγνωστάκη, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές της χώρας μας.

Οι διοργανωτές επέλεξαν ως σύνθημα του φετινού φεστιβάλ το: “Μένουμε Ασφαλείς – Κρατούμε Αποστάσεις – Ερχόμαστε κοντά με ένα Βιβλίο”.

Η ετήσια διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική κουλτούρα της πόλης εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τους λάτρεις του βιβλίου.

vivlio.jpg

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φέτος το Φεστιβάλ δεν θα πλαισιωθεί από παράλληλα δρώμενα, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες και άλλες δραστηριότητες. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εκδηλώσεις που αφορούν τα βιβλία.

“Παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας ο σύλλογος μας παραμένει συνεπής σε αυτό το κάλεσμα των συμπολιτών μας για την διοργάνωση του Φεστιβάλ και φέτος. Έχουμε μεγαλύτερες αποστάσεις στα περίπτερα, τηρούμε την ατομική ευθύνη σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, μένουμε ασφαλείς κρατώντας στο χέρι μας ένα βιβλίο” δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τη διοργάνωση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Φέτος τα περίπτερα των εκθετών θα είναι 80, δηλαδή δέκα λιγότερα από την περσινή διοργάνωση. Ο αριθμός των εκθετών που συμμετέχουν είναι 150.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα περίπτερα του Φεστιβάλ θα λειτουργούν καθημερινά από τις 19.00 έως τις 23.00. Θα βρίσκονται στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία. Το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Ιουλίου.

Εξωτερική Φωτογραφία: Από το αρχείο του Intime

Πηγή: thestival.gr