Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της κυρίας Παναγιώτα Μητράκου – Σκαρλάτου που είχε βρεθεί περιπλανώμενη το πρωί της  29/05/2020 στην περιοχή του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Η 65χρονη ξαναβρήκε την οικογένειά της, χάρη στην ενεργοποίηση του Silver Alert.

Η ηλικιωμένη, βρέθηκε περιπλανώμενη στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε στο οικείο Α.Τ., όπου και έγιναν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον ης, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς δεν έφερε μαζί της κανένα έγγραφο και δεν μπορούσε να θυμηθεί τα προσωπικά της στοιχεία και τα στοιχεία των οικείων της.

«Η υπηρεσία SILVER ALERT ενημερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

Οι εθελοντές της υπηρεσίας SILVER ALERT ερεύνησαν με βάση τα στοιχεία που είχαν, για το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ αξιολογούσαν όλες τις πληροφορίες που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του Κοινωνικού Συναγερμού.

Οι συγγενείς της εντοπίσθηκαν μέσα σε λίγες ώρες και μετά τις τυπικές διαδικασίες, η κα Παναγιώτα επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς της!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμμή Ζωής.

Πηγή: thestival.gr