Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με μία λωρίδα για τα αυτοκίνητα μετατρέπεται η Λεωφόρος Νίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Από την μια μεριά θα έχουμε την παλαιά παραλία τον ποδηλατοδρόμο δεξιά και έναν πεζόδρομο για συγκεκριμένα ώρες από την πλευρά των σπιτιών και καταστημάτων. Θα μείνει μια λωρίδα για τα οχήματα γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν τα σπίτια και τα παρκινγκ», υπογράμμισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Ξεκινάμε συγκεκριμένες ώρες και από κει και μετά θα δούμε το καλοκαίρι μήπως το βάλουμε περισσότερες ώρες για να δούμε πως θα το ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο».

Παράλληλα, τόνισε ότι δημιουργείται προσωρινός ποδηλατόδρομος κατά μήκος της Κ. Καραμανλή, ο οποίος αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ο κ. Ζέρβας πως «θα έχουμε προσωρινή ποδηλατοδρόμηση και στην Μοσχονησίων και Βούλγαρη δηλαδή να πιάσουμε τον άξονα όλο από τα ανατολικά περίπου από την περιοχή Βότση, να πιάσουμε Κ. Καραμανλή, Καυτατζόγλου, Στρατού και μετά παλαιά Παραλία όπου κατεβάζουμε τον ποδηλατοδρόμο κάτω».

Ερωτηθείς και για τα τραπεζοκαθίσματα και στα έξτρα μέτρα που δόθηκαν για να βοηθηθεί η αγορά μετά τον κορωνοϊό, σημείωσε πως «όλα μπορεί να τα ελέγξει η δημοτική αστυνομία. Απλά το άνοιγμα και η επιστροφή είναι δύσκολη. Μπαίνουμε όμως σε ένα δεύτερο στάδιο όπου και οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί για να μην έχουμε το οτιδήποτε».

«Όλοι κάπου θα δυσκολευτούμε και θα απλωθούνε λίγο αλλά δεν θα απλωθούν και στο Θεό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον ΟΑΣΘ αλλά και τα λεωφορεία από την Λειψία ο κ. Ζέρβας είπε ότι πιθανότατα μέσα σε αυτόν το μήνα θα έχουμε εικόνα για το τι θα γίνει με τα 180 μισθωμένα λεωφορεία.

«Τα 180 συν τα 50 από τη Λειψία. Με το που ανοίγει η Γερμανία θα πάμε, είμαστε έτοιμοι. Να τα δούμε να δουν οι άνθρωποι του ΟΑΣΘ και του δήμου να δουν την κατάσταση. Αν αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλα τα προμηθευόμαστε και κατεβαίνουν στην Ελλάδα», είπε ο δήμαρχος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι τα χρήματα για τα λεωφορεία από την Λειψία θα δοθούν από τα ανταποδοτικά της καθαριότητας.

Ερωτηθείς και για την ΔΕΘ ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε αρχικά ότι θα  πραγματοποιηθεί κανονικά με την Γερμανία ως τιμώμενη χώρα ενώ τόνισε ότι είναι πολύ πιθανή η παρουσία της κ. Μέρκελ καθώς δεν έχει ακυρωθεί η επίσκεψη της.

Αναφορικά με το σχέδιο της ανάπλασης σημείωσε ότι είναι πολύ κοντά «έρχεται η τελική απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα. Πάμε ολοταχώς για έκδοση προεδρικού διατάγματος και ξεκινάνε μετά οι μελέτες. Βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Βέβαια με την προοπτική να είναι ολοκληρωμένη το 2026», υπογράμμισε.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα πασαλάκια ο δήμαρχος τόνισε ότι «δεν αφαιρούνται από παντού αλλά από συγκεκριμένα σημεία που είχαμε συγκεκριμένα αιτήματα. Στη Μητροπόλεως στη Στρατού στην Λαμπράκη και στο Καπάνι όπου έχουμε ένα εμπορικό και καθαρά επαγγελματικό σημείο», είπε αρχικά.

«Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά άμα πούμε ότι κάποιοι  έχουν θέμα δεν θα αλλάξει τίποτα στην πόλη μας. Σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να βρίσκουμε λύσεις στην πόλη», πρόσθεσε.

Φωτό: intime

Πηγή: thestival.gr