Αρκετοί ήταν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Αριστοτέλους το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από χθες και λόγω της πληρωμής συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και της κάλυψης άλλων υποχρεώσεων, πολίτες συνωστίζονται έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το προσωπικό στις τράπεζες είναι μειωμένο εξαιτίας του φονικού ιού και των μέτρων προφύλαξης σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ουρά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας κυρίας που περίμενε μία ώρα και 20 λεπτά για να εξυπηρετηθεί.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της αστυνομίας που πραγματοποιεί ελέγχους στους πολίτες που μαζί με την ταυτότητά τους δείχνουν και το έγγραφο που δικαιολογεί την έξοδό τους από τος σπίτι.

Ο Χρήστος Δημητρακόπουλος, Αστυνόμος Β’ και Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης των Δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του φονικού ιού στην Ελλάδα.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας όσο μπορούμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας προκειμένου να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Η αστυνομία είναι δίπλα σας όχι μόνο τώρα που υπάρχει κόσμος στις τράπεζες για τον έλεγχο αλλά και για τη δική τους προστασία προκειμένου να αποφευχθούν έκνομες ενέργειες . Θα ήθελα να παρακαλέσω να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, να τηρούνται όλα τα μέτρα προκειμένου να μη συνεχιστεί η διάδοση της ασθένειας».

Όσον αφορά στις ενέργειες που θα κάνουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο διάστημα, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε από την πλατεία Αριστοτέλους ότι: «Η αστυνομία σε κάθε περίπτωση είναι εδώ για να ελέγχει τους πολίτες αν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα πάνω τους κατά την έξοδο από το από το σπίτι τους και για να τους προστατεύει. Θα περνάμε από όσα μέρη χρειάζεται για να επιβληθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Σημειώνεται πως ορισμένοι από τους Θεσσαλονικείς που ήταν στην ουρά για να μπουν μέσα στην Εθνική Τράπεζα, στο κέντρο της πόλης, ανέφεραν πως θα ήταν δραστικό μέτρων αν το προσωπικό στις τράπεζες ήταν αυξημένο προς τα τέλη του μήνα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη εξυπηρέτηση αλλά και λιγότερη έκθεση στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Δείτε όσα δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος:

Πηγή: thestival.gr