Για την επιστροφή στην «νέα κανονικότητα» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μίλησε στην εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους” του Radio North 98 ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας κ. Δημήτρης Δαγκλής.

Όπως σημείωσε την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων υπήρχε αύξηση της κίνησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και η δημοτική αστυνομία βεβαίωσε 550 παραβάσεις, ενώ την επομένη, δηλαδή την Τρίτη, 415 παραβάσεις.

«Προς το παρόν είμαστε καλά» σημείωσε ο κ. Δαγκλής και υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης τις επόμενες ημέρες ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι, όπως και σε άλλους τομείς: «Γίνονται έλεγχοι σε καταστήματα που έχουν ανοίξει. Εστιάζουμε στα μέτρα για την δημόσια υγεία. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες και υπάλληλοι έχουν συμμορφωθεί με τον νόμο. Όταν λέμε take away σημαίνει το παίρνουμε και φεύγουμε. Δεν καθόμαστε από έξω. Κάναμε συστάσεις στον κόσμο να τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Όταν διαπιστωθεί πως ένας επιχειρηματίας παρανομεί θα επιβάλλονται πρόστιμα.»

Ανέφερε μάλιστα ότι τα πρόστιμα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα ενός καταστήματος ξεκινούν από 2.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 100.000 ευρώ, ενώ ο παραβάτης κινδυνεύει και με αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Πηγή: thestival.gr