Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία τακτοποίησης των αδήλωτων τετραγωνικών, μέσα από την πλατφόρμα που είχε «εγκαινιάσει» ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η πλατφόρμα βρίσκεται στη διεύθυνση tetragonika.govapp.gr και μέχρι σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 600.000 πολίτες. Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε χθες ότι με την κινητικότητα που παρατηρείται στην πλατφόρμα «μια σχέση ενοχής μετατρέπεται σε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και κράτους», ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου 2020.

Το iefimerida.gr είχε δημοσιοποιήσει έναν αναλυτικό οδηγό για τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν 6 σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Για να εισέλθει κάποιος σ’ αυτήν και να διεκπεραιωθεί η διαδικασία δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών, απαιτούνται τα ακόλουθα τέσσερα βήματα:

Βήμα 1: Σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων πρόσβασης (μέσω user name και κωδικού πρόσβασης) στο TAXISnet.

Βήμα 2: Δημιουργία μιας δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προχωρήσει στη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων, επιλέγοντας αρχικά τον δήμο στον οποίο ανήκει.

Βήμα 3: Επιλογή του ακινήτου που επιθυμεί να διορθώσει από τη λίστα όλων των ιδιοκτησιών του και τροποποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα πραγματικά, τα οποία έχουν δηλωθεί στο Ε9.

Βήμα 4: Οριστική υποβολή της δήλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν για την πορεία των δηλώσεων από τους οικείους Δήμους.

Πηγή: thestival.gr