Για τα προβλήματα της κακοκαιρίας «Ελπίς» και την ολιγωρία που έδειξαν οι υπεύθυνοι φορείς μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί τα πράγματα, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε για να δώσουμε λύσεις» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε δείχνει ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα.

«Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός, κάτι που δεν είχε γίνει τα 20 χρόνια που υπάρχει ο δρόμος, όταν μια ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τα μέτρα, ο υπεύθυνος λειτουργίας είχε δώσει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Έχει σημασία οι πολίτες να γνωρίζουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η Αττική Οδός απέτυχε παταγωδώς να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που με παρέμβαση του πρωθυπουργού θα δωθεί αποζημίωση στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. «Οι πολίτες βέβαια έχουν κάθε δικαίωμα να προσφύγουν εναντίον της εταιρείας για την ταλαιπωρία που βίωσαν» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ασφαλώς και υπήρχαν προβλήματα συντονισμού στον κρατικό μηχανισμό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για τη σύσκεψη που έγινε την Κυριακή ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι είχαν γίνει πολλές προετοιμασίες για την κακοκαιρία. «Εμείς που έχουμε την ευθύνη μόνο της αστυνομίας είχαμε καλέσει τους παραχωρησιούχους για τις ενέργειές τους και είχαμε τη διαβεβαίωση ότι η Αττική Οδός θα παραμείνει ανοιχτή».

Παράλληλα, για τα όσα ανέφερε η Αττική Οδός ότι δεν είχε λάβει ενημέρωση εγκαίρως από τους αρμόδιους φορείς, ο κ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Εισέπραττε τα διόδια επί πέντε ώρες σε ένα δρόμο που έπρεπε να είναι ο πιο ασφαλής δρόμος και το μόνο που κατάφεραν ήταν μια απόλυτη αποτυχία» ανέφερε και συμπλήρωσε πως την απόφαση για τη διαχείριση της Αττικής Οδού την έχει η ίδια η εταιρεία. «Τώρα βλέπουμε τους στρατιώτες και τους πυροσβέστες να ξεχιονίζουν την Αττική Οδό, η εταιρεία δεν έχει κανέναν άνθρωπο να τους βοηθήσει» πρόσθεσε.

«Το βασικό πρόβλημα που σημειώθηκε στο λεκανοπέδιο ήταν το κλείσιμο της Αττικής Οδού, με άναρχο μάλιστα τρόπο, όταν υπήρχαν αρκετά αυτοκίνητα» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν σε ποιον υπάγεται ο κάθε δρόμος και ποια υπηρεσία έπρεπε να έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει την αποτίμηση του έργου στο υπουργικό συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για σήμερα.

«Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε στο έπακρο, με 7.000 αστυνομικούς και με την επίλεκτη μονάδα της, την ΕΚΑΜ» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τα παράπονά τους.

Πηγή: madata.gr