Δεν έκρυψε την αισιοδοξία του σχετικά με την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

πογράμμισε πως η φετινή σεζόν δεν μπορεί να συγκριθεί με τις προηγούμενες, ωστόσο στόχος είναι να μπορέσει η χώρα μας να υποδεχθεί συντεταγμένα και με ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό.

«Είμαι πραγματικά αισιόδοξος, αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Θεοχάρης, τονίζοντας πως έχει γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την υγειονομική θωράκιση της χώρας μας, τους ελέγχους και τα πρωτόκολλα.

Παραδέχθηκε σύμφωνα με το ant1news.gr πως δεν πρέπει να υπάρχουν υψηλές προσδοκίες σχετικά με το ποσοστό των τουριστών που θα ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

«Η ασφάλεια είναι το ζητούμενο», υπογράμμισε και εξήγησε πως αυτό που χτίζουμε φέτος θα δημιουργήσει μία δυναμική και για τα επόμενα χρόνια.

Ερωτηθείς σχετικά με την αγωνία των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Θεοχάρης είπε πως η Κυβέρνηση τη συμμερίζεται και θα είναι κοντά τους. Στην παρούσα φάση, όμως, η προτεραιότητα είναι να ανοίξει όσο πιο ομαλά γίνεται ο τουρισμός, συμπλήρωσε.

Πηγή: thestival.gr