Ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό στο iOS παρακολουθεί συνεχώς τις κινήσεις σας και αποθηκεύει, στο iPhone σας, ένα λεπτομερές ιστορικό των τοποθεσιών που επισκέπτεστε.

Το χαρακτηριστικό, που ονομάζεται Significant Locations, περιγράφεται από την Apple ως εξής: 

 “Επιτρέπει στο iPhone σας να μαθαίνει τοποθεσίες που είναι σημαντικές για εσάς, προκειμένου να σας παρέχει χρήσιμες σχετικές πληροφορίες στους Χάρτες, το Ημερολόγιο, τις Φωτογραφίες και σε πολλά άλλα. Το χαρακτηριστικό Significant Locations είναι κρυπτογραφημένο και δεν μπορεί να διαβαστεί από την Apple”.
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην δώσουν σημασία. Άλλοι όμως, μπορεί να το θεωρήσουν ως εισβολή στην ιδιωτική τους ζωή. Πώς λοιπόν μπορείτε να βρείτε ποιες πληροφορίες έχει συλλέξει αυτό το χαρακτηριστικό σχετικά με εσάς;

Αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται στο: Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations. Σημειώστε ότι πρέπει να μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας στο Location Services για να βρείτε το System Services, ενώ και το Significant Locations βρίσκεται επίσης στο κάτω μέρος της λίστας.

Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, θα χρειαστεί να πιστοποιήσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης του iPhone ή χρησιμοποιώντας το Touch ID ή το Face ID, επομένως αυτές οι πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο iPhone σας.

Αν πάτε στην οθόνη Significant Locations, θα δείτε μια λίστα με τα μέρη που έχετε επισκεφθεί, τα οποία στη συνέχεια αναλύονται σε λεπτομερέστερες τοποθεσίες. Μάλιστα υπάρχουν και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες βρισκόσασταν στο κάθε μέρος. Πατώντας σε οποιαδήποτε από τις καταχωρήσεις εμφανίζεται ένας χάρτης που δείχνει την ακριβή τοποθεσία, μαζί με τις ώρες που βρισκόσασταν εκεί.

Για να διαγράψετε τα δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί, έχετε δύο επιλογές:

Η πρώτη επιλογή είναι να διαγράψετε επιλεκτικά τα δεδομένα, μεταβαίνοντας σε κάθε καταχώρηση, πατώντας «Edit» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και αφαιρώντας τις καταχωρήσεις μία μία κάθε φορά.

Η δεύτερη επιλογή είναι η μαζική διαγραφή των δεδομένων μεταβαίνοντας στη σελίδα Significant Locations και κάνοντας κλικ στην επιλογή Clear History.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε πλήρως αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό αποτρέπει τη συλλογή νέων δεδομένων, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν διαγράφει δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί και αποθηκευτεί.

Πηγή: madata.gr