Ημέρα εθνικού πένθους, ημέρα που η χώρα μας αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα λίγα λεπτά με τις 12 το μεσημέρι, σοκάροντας το Πανελλήνιο μετά την καλπάζουσα επιδείνωση της νόσου της.

Σήμερα κηδεύεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά της στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Πολίτες συγκεντρώνονται από νωρίς για να τιμήσουν την Φώφη Γεννηματά και να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της.

Συγκινεί το βίντεο του ΚΙΝΑΛ για τη Φώφη Γεννηματά
Με ένα συγκινητικό ασπρόμαυρο βίντεο ενός λεπτού αποχαιρετά το Κίνημα Αλλαγής την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά.

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, για πάντα στις καρδιές μας, το Κίνημα Αλλαγής της λέει αντίο με αυτό το συγκινητικό βίντεο.

Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δικά της λόγια ως λεζάντα, καθώς η Φώφη Γεννηματά είχε πει σε ομιλία της πώς θα ήθελε να την θυμούνται ως γυναίκα και κυρίως ως πολιτικό.

Θα ήθελα να θυμούνται αυτά που έχω κάνει. Να υπάρχει ο χώρος μας πιο δυνατός απ’ ό,τι τον παρέλαβα. Να μπορώ να κοιτάζω και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους Έλληνες πολίτες στα μάτια. Να κοιτάζω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και να ξέρω ότι αυτούς υπηρέτησα.

Αποχαιρετισμός σε μια μαχήτρια της ζωής
Το ύστατο χαίρε απευθύνουν στη Φώφη Γεννηματά οικογένεια, φίλοι, ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και απλοί πολίτες.

Η σορός της εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη της κυβέρνησης, και σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης λίγο μετά τις 8:00. Το φέρετρό της ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: Την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια, απλοί πολίτες, ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου σπεύδουν στη Μητρόπολη για το τελευταίο «αντίο».

Επικήδειο θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, o γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην υπάρχουν στεφάνια, αλλά τα όποια χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του κόσμου και στο Χαμόγελο του παιδιού.

Πλήθος πολιτών στο τελευταίο «αντίο»
Στην κάμερα του MEGA μίλησε ο κ. Κώστας, που ήρθε από τη Σκύρο για να αποχαιρετήσει τη Φώφη Γεννηματά. Ήρθαμε ως φόρος τιμής στη σπουδαία γυναίκα, σύζυγο, μάνα, στη χρυσή Ελληνίδα. Θυμόμαστε το χαμόγελό της, το ήθος της, που μας έκανε να σταθούμε στο πλευρό της

Μακάρι να υπάρξουν και άλλες γυναίκες σαν τη Φώφη Γεννηματά, είπε στο MEGA ένας ακόμα κύριος από το πλήθος πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο για να πουν το στερνό «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά.

Θα μείνει αξέχαστη η καλοσύνη της, το χαμόγελό της, η ευγένειά της. Είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί, ανέφερε μια άλλη κυρία.

Στο μνήμα που είχε ταφεί και ο πατέρας της θα ενταφιαστεί η σορός της Φώφης Γεννηματά
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της Φώφης Γεννηματά στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων.

Πηγή: madata.gr