Για μποτιλιάρισμα ιδιωτικών τζετ προετοιμάζονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Στενοί συγγενείς αλλά και φίλοι του έκπτωτου μονάρχη θα καταφτάνουν ο ένας μετά τον άλλον τόσο την Κυριακή, όσο και την Δευτέρα προκειμένου να παραβρεθούν στην τελετή της κηδείας του.

Οι προετοιμασίες στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη και μεταφορά των υψηλών προσκεκλημένων που θα φτάσουν με τα ιδιωτικά τους αεροσκάφη, έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία. Μάλιστα μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να προστίθενται και άλλοι γαλαζοαίματοι στη λίστα των ανθρώπων που θα παραστούν στην ταφή.

Οι «χρυσοί» προσκεκλημένοι

Οι «χρυσοί» προσκεκλημένοι θα φτάσουν από κάθε γωνιά της Ευρώπης μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας η βασιλικη οικογένεια της Ισπανίας, δηλαδή ο ανιψιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος ΣΤ, η σύζυγός του Λετίθια αλλά και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα θα βρεθούν επίσης η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Άννας Μαρίας και ο διάδοχος του θρόνου, Φρέντερικ.

Το παρών θα δώσουν επίσης ο βσιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα συνοδευόμενη από την πρώην βασίλισσα Βεατρίκη. Ε

Επίσης την Κυριακή θα έρθουν ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον.

Στην κηδεία του Κωνσταντίνου αναμένεται να βρεθεί επίσης ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ ο πρίγκιπας Ράντου αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας. Στην Αθήνα αναμένεται και ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’ της Βουλγαρίας.

Οι αφίξεις των βασιλικών ζευγών θα συνεχιστούν και ανήμερα της κηδείας, οπότε την Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και η πριγκίπισσα Άννα, εκπροσωπώντας την βρετανική βασιλική οικογένεια.

Αδιευκρίνιστο ακόμη παραμένει εάν θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ ή ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Τέλος, στη λίστα με τους περισσότερους από 180 καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικοί.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα σκόπευαν να πάνε στην κηδεία, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν θα τα καταφέρουν είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

H κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πηγή: megatv.com

Πηγή: madata.gr