Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (World Athletics) ακύρωσε την επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου, με 8.40μ. στο άλμα εις μήκος, στο Τορούν της Πολωνίας, που ήταν η κορυφαία στον κόσμο για το 2023.

Η απόφαση της World Athletics, στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως τα παπούτσια που φορούσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε «αηδιασμένος» με την απόφαση της World Athletics και τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει που ακυρώνεται η επίδοσή του στα 8.40μ. αναφέροντας, χαρακτηριστικά: «Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης, είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και… αυτά τα καρφιά εγκρίνονται!».

Αναλυτικά, ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram παραθέτοντας και τις σχετικές φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα παπούτσια: «Λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και για τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια καρφιά είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές.

Θεωρούν πως το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Δεν είναι μόνο άχρηστο στην πραγματικότητα αλλά κάνει τα καρφιά βαριά και δυσκολεύει το τρέξιμο. Ακυρώνουν την επίδοσή μου με 8.40 επειδή φοράω τα καρφιά της πρώτης εικόνας. Ενώ τα άλλα δύο καρφιά είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι δύο πρώτες εικόνες δείχνουν τα ίδια καρφιά αλλά είναι διαφορετικού χρώματος (BTW).

Ελέγξατε τα καρφιά με τα οποία είχαν σημειωθεί τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέιζερ; Πιστεύω πως θα έπρεπε να έχετε ανθρώπους στην ομάδας σας με σχετική εμπειρία στο άθλημα. Είμαι αυτός που πηδά. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει για την επίδοσή μου με άλμα στα 8.40μ. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Απλά είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο της υπόθεσης είναι πως την επόμενη εβδομάδα θα φοράω τα ίδια καρφιά αλλά διαφορετικού χρώματος και… αυτά τα καρφιά εγκρίνονται! Και παράδοξως είναι οκ να χάσεις τρία τεστ αντιντόπινγκ αρκεί να μην φοράς αυτά τα παπούτσια. Ο “μαύρος πάνθηρας” είναι πολύ δυνατός».

Πηγή: madata.gr