Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και βαριά πρόστιμα επέβαλε το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ στους φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τις ντροπιαστικές εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε πρόστιμο ύψους 64.167 ευρώ στον Παναθηναϊκό, καθώς και ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ και ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Τόσο από τους οπαδούς των «πρασίνων» όσο και κι απ’ αυτούς του «δικεφάλου του βορρά» δημιουργήθηκαν επεισόδια με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να ασκεί δίωξη και το θέμα να καταλήγει τελικά στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που έκρινε ένοχες τις δύο ΠΑΕ, παρ’ ό,τι τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι Θεσσαλονικείς διατείνονταν για το αντίθετο. 

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ
«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός χρηματική ποινή συνολικού ύψους 64.167 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Επιβάλλει σε βάρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. χρηματική ποινή συνολικού ύψους 75.000 ευρώ και συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές (Τελικός Κυπέλλου της 21/05/2022 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Απαλλάσσει τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Χρυσόστομο Γκαγκάτση από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση».

Πηγή: madata.gr