Επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο έστειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή την επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά την διερεύνηση κατά προτεραιότητα της υπόθεση του δυστυχήματος.

Τονίζει πως αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με την τραγωδία στα Τέμπη και προσθέτει:

«Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο».

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει:

«Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτει πως με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής είναι αυτονόητο πως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Πηγή: madata.gr