Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, μέσα στις ταραγμένες μέρες που ζούμε, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εξέφρασε για μια ακόμα φορά την καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία και υπογράμμισε την ανάγκη η Ενωμένη Ευρώπη να ξαναδεί τον ρόλο της, με αφορμή επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τους 138 πεσόντες αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο μέγαρο της Κατεχάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία επίσης του υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, των γενικών γραμματέων Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, βουλευτών, εκπροσώπων κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων της Αστυνομίας, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

«Τα ονόματα των 138 πεσόντων αστυνομικών και οι πράξεις τους είναι γραμμένα στην ατομική και συλλογική μνήμη ανεξίτηλα… Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ… Η ενότητα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, είναι προϋποθέσεις για το μέλλον του ελληνισμού… Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να αυξήσουμε την ασφάλεια εκείνων που κινδυνεύουν ανταποκρινόμενοι στην ύψιστη αποστολή της ασφάλειας. Γιατί, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και αναφερόμενος στην προστασία της χώρας από εξωτερικούς κινδύνους, επεσήμανε: «Ως κυβέρνηση, με την εντολή του ελληνικού λαού, ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις και τους συντελεστές ισχύος της χώρας μας, ώστε κανείς να μη μπορεί καν να διανοηθεί ότι μπορεί να μας απειλήσει. Χτίζουμε μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, στηριζόμενοι πάντα στον σεβασμό της νομιμότητας και τους Διεθνούς Δικαίου. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, τη δημοκρατία, τις αξίες του δυτικού πολιτισμού, προστατεύουμε τα σύνορά μας. Επιδιώκουμε πάντα την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές μας. Δεν απειλούμε κανέναν, δε δεχόμαστε απειλές από κανέναν».

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας και τόνισε: «Με τον πόλεμο να μαίνεται ξανά δυστυχώς στο ευρωπαϊκό έδαφος λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο εσωτερικό. Για την προστασία των συνόρων, για την προστασία στόχων που συνδέονται με τις πλευρές της σύρραξης. Σε ό,τι μας αφορά η καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι απόλυτη και κατηγορηματική. Η καταδίκη του ελληνικού λαού είναι ομόθυμη. Ο Ελληνισμός έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις στην Κύπρο το 1974. Στον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές επιθέσεις σε βάρος της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους.

Οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να δει ξανά τον ρόλο και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει για να αναβαθμίσει τη διεθνή παρέμβασή της. Οφείλει να αναλάβει και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να προστατέψει τους πολίτες της από τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, από το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια. Και σε αυτό το μέτωπο ο πρωθυπουργός της χώρας μας και η Ελλάδα πρωτοστατεί, ώστε να υπάρξει μία ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr