Παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη σύσκεψη στο Mέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και οι ρυθμοί του εμβολιαστικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το οποίο τονίστηκε ήταν ότι νέα μέτρα δεν θα ληφθούν προς το παρόν, αλλά υπογραμμίστηκε η ανάγκη να καθυστερήσει η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα μας. Με άλλα λόγια να κερδίσουμε χρόνο.

Στην σύσκεψη, έγινε επίσης μια πρώτη αποτίμηση του μέτρου που εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα μας, αλλά και πως προχωρούν οι εμβολιασμοί που είναι ο βασικός τρόπος να θωρακιστεί ο πληθυσμός.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη έγινε απολογισμός της κατάστασης, συζητήθηκε τι περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα και δόθηκε η εντολή να είναι όλοι σε εγρήγορση για να αντιμετωπισθεί τυχόν έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για αυξημένο τεστινγκ την περίοδο των εορτών ώστε να υπάρχει καλύτερη ιχνηλάτιση των κρουσμάτων και ειδικά της μετάλλαξης Όμικρον. Οι πληροφορίες λένε ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί τα Χριστούγεννα, και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στην εβδομάδα και θα αφορούν στην Πρωτοχρονιά.

Όπως τόνισε μάλιστα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown. Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η βασική αρχή είναι να έχουμε πολλούς εμβολιασμούς. Η Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στα σκεπτικά όλων των χωρών».

Σενάρια για αρνητικά rarid tests για εμβολιασμένους στην εστίαση 24 & 31 Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, επί τάπητος βρίσκεται ένα νέο οριζόντιο μέτρο υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον και της μεγάλης κινητικότητας.

Αυτό αφορά τους εμβολιασμένους και προβλέπει να κάνουν ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς σε εστίαση και διασκέδαση μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Δηλαδή να μην αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για αυτές τις δύο βραδιές, 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό είναι το μέτρο το οποίο εξετάζεται πολύ σοβαρά προκειμένου να αποφευχθούν άλλες σκέψεις που έχουν ακουστεί, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του ωραρίου στη λειτουργία των καταστημάτων.

Σίγουρα θα πρόκειται για μία μεγάλη ανατροπή και εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» η ανακοίνωση δε θα καθυστερήσει γιατί θα πρέπει να υπάρξει και ο απαραίτητος χρόνος για την προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου.

Πηγή: madata.gr