Στην καταγγελία ότι η ΔΕΗ, παρουσία δύναμης των ΜΑΤ, έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα, στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας, στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

“Με μία καταδρομική ενέργεια που θύμιζε άλλες σκοτεινές εποχές, η κυβέρνηση αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί σε ένα από τα πιο πετυχημένα συνεταιριστικά πειράματα στη Ευρώπη.

Έτσι, σήμερα στις 6.30 τα ξημερώματα, συνεργείο της ΔΕΗ υποστηριζόμενο από δύο κλούβες των ΜΑΤ, έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Μέσω της ανακοίνωσής του, “εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους ΒΙΟ.ΜΕ., καταγγέλλει την αντιδημοκρατική αυτή πράξη και ζητά την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος ώστε η συνεταιριστική επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργίας της”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Με μία καταδρομική ενέργεια που θύμιζε άλλες σκοτεινές εποχές, η κυβέρνηση αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί σε ένα από τα πιο πετυχημένα συνεταιριστικά πειράματα στη Ευρώπη.

Έτσι, σήμερα στις 6.30 τα ξημερώματα, συνεργείο της ΔΕΗ υποστηριζόμενο από δύο κλούβες των ΜΑΤ, έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η παρουσία της αστυνομίας στην αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια της ΔΕΗ, επιβεβαιώνει πως η όλη επιχείρηση αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι συνεταιριστές εργαζόμενοι στη ΒΙΟ.ΜΕ., η ενέργεια πραγματοποιήθηκε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες με το υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της επιχείρησης.

Αν πάρουμε δε υπόψη πως όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω πανδημίας, σε μία επιχείρηση η οποία παράγει απολύτως αναγκαία προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, η διακοπή τους ρεύματος και άρα η λειτουργία της ΒΙΟ.ΜΕ είναι πράξη η οποία στρέφεται εναντίον, όχι μόνον των εργαζομένων στην επιχείρηση, αλλά και εναντίον της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους ΒΙΟ.ΜΕ., καταγγέλλει την αντιδημοκρατική αυτή πράξη και ζητά την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος ώστε η συνεταιριστική επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργίας της.

Επί πλέον ζητούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών νομιμοποίησής της, τυχόν κλείσιμο της οποίας σημαίνει απώλεια κι άλλων θέσεων εργασίας εν μέσω οικονομικής κρίσης”.

Πηγή: thestival.gr