Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αδυνατεί να διασφαλίσει την προστασία της υγείας των πολιτών ενώ, παράλληλα, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πανδημία για την εκτέλεση του κομματικού του σχεδίου καταγγέλλει, με δήλωσή του, ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το γεγονός πως το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε τη μετακίνηση από την ΕΜΑΚ 54 πυροσβεστών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί», παρόλο που η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

«Οι έμπειροι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, που καλούνται καθημερινά να επέμβουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές είναι εκπαιδευμένοι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι, έπρεπε να αντιμετωπιστούν με διάλογο και όχι με πάταξη», τονίζει ο ίδιος.

Ωστόσο, «για μία ακόμη φορά, αντί της πειθούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την τιμωρητική λογική του ευρύτερου δόγματος “Νόμος και Τάξη”. Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει στο διχασμό και τη διαίρεση των Ελλήνων πολιτών», όπως λέει.

«Εκτός της απώλειας έμπειρων πυροσβεστών από το επιχειρησιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής, επιχειρείται αποδυνάμωση σε αριθμητικό επίπεδο και επανάληψη της τακτικής των κομματικών τοποθετήσεων», προσθέτει, ενώ παραθέτει και το χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει, παράδειγμα της ΕΜΑΚ Κρήτης «από την οποία απομακρύνθηκαν επτά πυροσβέστες, και στη θέση τους τοποθετήθηκαν μόλις τρεις».

Αντίστοιχα, «στην 1η ΕΜΑΚ αντικαταστάθηκαν δέκα εννέα ειδικώς εκπαιδευμένοι πυροσβέστες από μόλις επτά, οι οποίοι δεν έχουν κάποια ειδική εκπαίδευση», σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος σημειώνει, ακόμη, πως «ανάμεσα στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που μετακινήθηκαν υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει και το χειρότερο ένας πυροσβέστης μετακινήθηκε ενώ βρίσκεται σε μονάδα αποκατάστασης επειδή είχε τραυματισθεί σε συμβάν και έβγαλαν νέα διαταγή ανακαλώντας την μετακίνησή του!».

Στη συνέχεια ο Χρήστος Σπίρτζης θέτει ερώτημα «το οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής πρέπει να απαντήσει» ως προς το «αν οι αναπληρωτές των απομακρυνθέντων έχουν την κατάλληλη επιχειρησιακή εκπαίδευση και την απαιτούμενη εμπειρία για να στελεχώσουν την ΕΜΑΚ ή αν και σε αυτή την περίπτωση θα τοποθετηθούν άτομα από τον κομματικό σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας στην παλαιοκομματική λογική της άλωσης του κράτους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει από την πρώτη στιγμή πάρει θέση υπέρ της εθνικής προσπάθειας του εμβολιασμού, δεν πρόκειται όμως να επιτρέψει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να διχάζει τον ελληνικό λαό και να χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι για την αποδυνάμωση κρισίμων κρατικών υπηρεσιών», κατέληξε.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr