Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επικίνδυνους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα με σημερινή ανακοίνωση του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κατρούγκαλος αποκαλεί «απαράδεκτες και εξαιρετικά ανησυχητικές τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις σχέσεις με την Τουρκία» και εξηγεί: «Μετά από την πρωτοφανή κλιμάκωση και ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και τον Έβρο, παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας στις Φέρες, αλλεπάλληλες παράτυπες NAVTEX και σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με ελληνικό σκάφος του Λιμενικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι μετά τα όσα έγιναν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο στον Έβρο «υπάρχει περίοδος κυρίως λεκτικών προκλήσεων και όχι άλλων ενεργειών από την Τουρκία». Εκτίμησε μάλιστα ότι «δεν είναι περίοδος ιδιαίτερης έντασης» και ότι η Τουρκία είναι αποδυναμωμένη από τα προβλήματά της».

Κλείνοντας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη στις παλινωδίες και παραπλανητικές δηλώσεις της, ως προς τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων».

Πηγή: thestival.gr