Κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες οι οποίοι μεταξύ άλλων θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα των εμβολιασμών καθώς και το πράσινο πιστοποιητικό για τα ταξίδια εντός της ΕΕ. 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, βασικό θέμα θα είναι εάν θα χρειαστούν να κάνουν και τρίτη ενισχυτική δόση το φθινόπωρο όσοι έχουν κάνει τις δυο πρώτες δόσεις καθώς και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών.

Συγκεκριμένα για τα παιδιά, χθες ο Γερμανός υπουργός Υγείας είπε πρέπει να πάρουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech ώστε να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλη Αυγούστου και να επιστρέψει στην κανονικότητα η νέα σχολική χρονιά.

Άλλο θέμα είναι φυσικά το Πιστοποιητικό Κοβιντ και εδώ κάποιοι ηγέτες θέλουν να ξεκαθαρίσουν ότι τα κράτη θα διατηρήσουν το δικαίωμα να επιβάλουν καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από χώρες που παρουσιάσουν έξαρση του ιού ακόμη και εάν έχουν στα χέρια τους πιστοποιητικό COVID.

Διπλωματικές πηγές επεσήμαναν ότι ναι μεν τα πράγματα πάνε καλύτερα ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί, φοβούνται ότι ίσως η ινδική μετάλλαξη μεταφερθεί στην Ευρώπη εντός του καλοκαιριού.

Πηγή: madata.gr