Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου θα δώσει την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εν μέσω «θύελλας» στο χώρο του πολιτισμού λόγω των καταγγελίών για σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση.

 Με ένα λακωνικό κείμενο, στο οποίο δεν αναγράφεται το θέμα της συνέντευξης, ενημέρωθηκαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι για έκτακτη συνέντευξη Τύπου: «Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σας καλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom».

Η συνέντευξη τύπου έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Λ. Μενδώνη βρίσκεται στο «πέρασμα του κυκλώνα» με αφορμή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τις καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού βρίσκεται «στην πρέσα», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πολλοί άνθρωποι της Τέχνης την καλούν να παραιτηθεί για τη συνολική της στάση έναντι του «κύματος» των καταγγελιών, αλλά και ειδικά για τη στάση της στην υπόθεση Λιγνάδη.

Πηγή: madata.gr