Επ’ ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ομάδας Βίσεγκραντ (Visegrad) από την Πολωνία για την περίοδο Ιουλίου 2020-Ιουλίου 2021, ο επιτετραμμένος της πολωνικής πρεσβείας, Τόμας Βισνιέφσκι (Tomasz Wiśniewski), παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τη συμμετοχή των εδώ πρέσβεων των κρατών-μελών της ομάδας V4.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο Πολωνός επιτετραμμένος παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό, συνοπτικά, τις προτεραιότητες της πολωνικής προεδρίας της ομάδας Βίσεγκραντ και σημείωσε ότι προσβλέπει σε πιο στενή συνεργασία των V4 με την Eλλάδα. Η συζήτηση που ακολούθησε, όπως γνωστοποιείται, στράφηκε γύρω από θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, όπως η τρέχουσα διαπραγμάτευση για το Ταμείο Ανάκαμψης και του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), το μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή, με ιδιαίτερη αναφορά στην απολιγνιτοποίηση και την πράσινη ανάπτυξη, θέματα για τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις. Προσέθεσε, μάλιστα όπως αναφέρεται, πως “μας ενώνουν πολλά”.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πρέσβεις των χωρών Visegrad συνεχάρησαν τη χώρα μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του Covid-19 και σημείωσαν ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό στις χώρες τους, ακόμα και υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Στο γεύμα με τον αναπληρωτή υπουργό παρακάθισαν οι πρέσβεις της Ουγγαρίας, Έρικ Έντγκαρ Χάουπτ (Erik Edgár Haupt), της Σλοβακίας, Ιβέτα Χρίτσοβα (Iveta Hricová) και της Τσεχίας, Τζάκουμπ Κάρφικ (Jakub Karfík).

Πηγή: thestival.gr