Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχεται απειλές για τη ζωή του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ασφαλές καταφύγιο, όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το EURACTIV, που επικαλείται σχετική πηγή, η υπόθεση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatar Gate» και ο υπουργός έχει μεταφερθεί σε ασφαλές «καταφύγιο». Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Eric Van der Sypt δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού Van Quickenborne. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

«Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε ο Van der Sypt

Την ίδια στιγμή, το σπίτι του Vincent Van Quickenborne στη δυτική φλαμανδική πόλη Kortrijk βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

Αυτό συνέβη και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε περί σχεδίων απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Τέσσερις ύποπτοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης σε σχέση με την υποτιθέμενη συνωμοσία απαγωγής.

Πηγή: madata.gr