Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία που , κατά τον ίδιο, δείχνουν ανακολουθίες που διατυπώθηκαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, ζήτησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

 Κατά τη συνάντησή του σήμερα με τον Ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο κ. Μηταράκης αιτήθηκε να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από οποιαδήποτε πρόσωπο που μπορεί να ενεπλάκη στην υπόθεση αυτή.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο υπουργός δήλωσε ότι:
 
«Παρακολουθήσαμε όλοι το περιστατικό με τους 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι κατά δήλωση τους σε νησίδα σε τουρκικό έδαφος. Οι άνθρωποι αυτοί όπως ξέρετε στις 14 Αυγούστου βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος, στις 15 Αυγούστου βρέθηκαν από την ελληνική αστυνομία και οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ φυλακίου όπου υπέβαλαν αίτημα ασύλου. Το αν δικαιούνται ή αν δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα το κρίνει η υπηρεσία ασύλου. Από κει και πέρα αν έχουν τελεστεί αδικήματα ή από τους ίδιους, αλλά κυρίως από τρίτους είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί δικαιοσύνη και για αυτό ζήτησα σήμερα να συναντήσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να του παρουσιάσω ανακολουθίες που έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμή εξέταση της υπόθεσης. Το πιο σημαντικό, όπως το είχα πει στη Βουλή, είναι ότι η οικογένεια, η οποία δήλωσε ότι έχει αποβιώσει ένα πεντάχρονο παιδί, κάτι που φυσικά μας συγκίνησε όλους, απ’ ό,τι φαίνεται είχε δηλώσει ότι η αποτελείται από τέσσερα παιδιά, τα οποία βρίσκονται με ασφάλεια στη χώρα μας».

Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «είχε δηλωθεί επίσης ότι υπήρχαν άνθρωποι στο γκρουπ με θέματα υγείας αυτό δεν επιβεβαιώθηκε». Όπως ο ίδιος σημείωσε καταλήγοντας: «Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή τρίτων. Όλα αυτά εγώ θα τα παρουσιάσω στη Δικαιοσύνη και από κει και πέρα το θέμα πλέον αφορά στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: madata.gr