Η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται στον αέρα, μετά το “κόκκινο” ΄που άναψε η Αστυνομία για να γίνει ο αγώνας στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ πρόκειται να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή για διεξαγωγή του τελικού στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ στις 21:00. Μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, η Ομοσπονδία έψαχνε νέα ημερομηνία για τον τελικό. Η εισήγηση που αποκάλυψε το sdna.gr αναφέρει:

“Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ εισηγείται στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. την μετάθεση του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 για το δεύτερο 15ήμερο του μηνός Αυγούστου 2020. Ο τελικός θα διεξαχθεί με βάσει τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις, αναφορικά με τις διαδικασίες και την οργάνωση του αγώνα”.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητάει από την ΕΠΟ να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός του Κυπέλλου την ερχόμενη Κυριακή (26/7) και να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του, διαφορετικά απειλεί με μηνύσεις ενάντια στην Ομοσπονδία.

“Αναφερόμαστε εκ νέου στο περιεχόμενο της από 19.07.2020 επιστολής μας αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει χωρίς απάντηση.

Δεδομένου ότι απομένουν μόλις έξι (6) ημέρες για τη διεξαγωγή του Τελικού σας καλούμε ως Ομοσπονδία να ανταποκριθείτε στον θεσμικό σας ρόλο και με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί να λάβετε μια απόφαση με γνώμονα τη διασφάλιση του κύρους της διοργάνωσης και τη διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα που διοργανώνει η ΕΠΟ με όρους που διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια .

Άλλως και αν παρά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί καθώς και την από μέρους μας συναίνεση για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στην έδρα της έτερης διαγωνιζόμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, ήτοι στο ΟΑΚΑ, δεν ορίσετε την εν λόγω αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 26.07.2020, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μας για τις ως άνω πράξεις και παραλείψεις σας”, αναφέρει η ανακοίνωση των ερυθρολεύκων, την ώρα που ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ βρίσκεται στον αέρα και ουδείς μπορεί να πει ούτε το μέρος ούτε το χρόνο διεξαγωγής του.

Πηγή: thestival.gr