Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες αφήνει η κυβέρνηση.
Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι επιλογή που βρίσκεται πάντα στο τραπέζι.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ενώ προφανώς θα αφορά κατηγορίες πολιτών που έρχονται λόγω της φύσεως της δουλειάς του σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά.

Στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας το ενδεχόμενο ανοιχτό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό άφορα όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν
υγειονομικούς.

Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν αυτό σχολίασε. «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία» είπε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.

Πάντως ειδικά για το Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις όταν και αν αποφασιστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση καθώς δεν είναι εύκολη η διαδικασία αναπλήρωσης των κενών.

Από την κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης των δύο ραπιντ τεστ της εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην εστίαση με υποχρεωτικό εμβολιασμό. “Αν δούμε ότι η κατάσταση με τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα εξεταστούν μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ωστόσο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης στην παρούσα φάση, ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για τους φοιτητές ενώ υπάρχει πρόβλεψη να γίνονται εμβολιασμοί και στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι δεν θα ήταν ηθικό και πολιτικά σκόπιμο ένα νέο κλείσιμο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πηγή: madata.gr