Παρά τη διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτυπά ήδη κόκκινο.

Το κύμα ακρίβειας σε προϊόντα, ενέργεια και καύσιμα μετατρέπει και πάλι τη μεσαία τάξη στο μήλο της έριδος της εκλογικής μάχης με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της απλής αναλογικής εκφράζοντας την βούλησή του να αποκατασταθεί η αδικία, όπως είπε.

«Μετά τις εκλογές το πάρτι θα τελειώσει. Τους πόρους της χώρας δε θα νέμονται δέκα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αντίστοιχος αριθμός οικογενειών. Οι νταβατζήδες τέλος. Και σήμερα δεν είναι 2015 για να επιχειρήσουν ξανά να κρυφτούν πίσω από τη ζεστή αγκαλιά της τρόικας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι ξεζούμισε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, χωρίς να διευκρινίσει ότι αυτό του επιβάλλει η ιδεολογία του. Για αυτό και η υπόσχεση του ότι δεν θα το ξανακάνει έχει τόση αξιοπιστία όση και ότι ο ήλιος θα βγει από τη Δύση» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Κάλπες… χωρίς ρήτρα

Οι παροχές και τα επιδόματα που ανακοινώνει η κυβέρνηση ρίχνουν λάδι στη φωτιά της εκλογολογίας.

Μετά το Power Pass και το Fuel Pass 2 ήρθε και η αναστολή επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Αυγούστου και για ένα χρόνο, η οποία σε συνδυασμό με την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής εκτιμάται ότι θα ρίξει την τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα του περασμένου Φθινοπώρου.

Παράλληλα, η τιμή της πλέον θα ανακοινώνεται από τους παρόχους σε μηνιαία βάση ώστε οι καταναλωτές χωρίς πέναλτι αποχώρησης να έχουν το περιθώριο ενός μήνα να αλλάζουν εταιρεία.

Για ομολογία της ληστείας και απάτη μεγαλύτερη από αυτή της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η ρήτρα τελικά θα ενσωματωθεί στους λογαριασμούς μέσω της κυμαινόμενης τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Η ρήτρα θα υπάρχει, αλλά απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για την ρήτρα της ληστείας και πολύ σύντομα θα του στείλουν πίσω τον λογαριασμό στις εκλογές» υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε σχεδιασμό τετραετίας, αυτό που δεν θα ήθελε ο υπουργός οικονομικών είναι μια παρατεταμένη τοξική προεκλογική περίοδος» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με στρατηγική πρώτου γύρου και το ΠΑΣΟΚ ζητά πλέον ανοιχτά εκλογές. «Ναι, η λύση είναι οι εκλογές. Πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί η χώρα οδηγείται σε αστάθεια με ευθύνη του πρωθυπουργού και των υπουργών του και της κυβέρνησης στο σύνολό της» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Παράθυρο για τρίτο γύρο παροχών το επόμενο διάστημα άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Πηγή: madata.gr