Στο δεύτερος μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Θωμάς Γεράκης, ανέλυσε τα ευρήματα. 

Οι ερωτηθέντες, κλήθηκαν να αξιολογήσουν, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης αλλά και το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ ακόμη απάντησαν και στο ερώτημα αν ορθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, κηδεύτηκε ως ιδιώτης. Παράλληλα, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιες είναι οι προσωπικές τους προσδοκίες για το 2023.

Τι λένε οι πολίτες για τις συνεχείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα;

Τι συμβαίνει με τις αυξήσεις στην αγορά των καυσίμων;

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης έδειξε πως η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες.

 Η αντιμετώπιση της ακρίβειας ξεχωρίζει και στις απαντήσεις για το πού «πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση».

 Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 Στο ερώτημα αν το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών, οι αρνητικές απαντήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις θετικές.

 Οι απόψεις των πολιτών για τα αίτια των ελλείψεων στα φάρμακα, είναι για τους 5 στους 10 η κερδοσκοπία στον χώρο της εμπορίας, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η διεθνής έλλειψη πρώτων υλών.

 Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνει ότι ορθά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κηδεύτηκε ως ιδιώτης με ποσοστό, 56.9%,

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, σε ερώτημα σχετικά με τις προσωπικές προσδοκίες τους για το 2023, το 35,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι «καλύτερη χρονιά», το 32,1% «περίπου ίδια» ενώ το 30,5% απαντά «χειρότερη χρονιά».

 Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

Πηγή: madata.gr