Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας με παρόντες τους Κώστα Καραμανλή, Χρήστο Σπίρτζη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε «δριμύτερος» μετά την επιστολή μετανοίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δύο υποθέσεις τρέχουν για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Σήμερα στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η συζήτηση για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην Επιτροπή θα προσέλθει και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και πρόσφατα παραιτηθείς από τα καθήκοντά του, Κώστας Καραμανλής, για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σχετικά με την κατάσταση των τρένων που παρέλαβε, ποια ήταν η κατάσταση που είχε ή όχι εις γνώσιν του όταν έγινε το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, και θα δώσει εξηγήσεις σχετικά με το γιατί όταν παρέλαβε την κατάσταση που παρέλαβε, δεν κατάφερε μέσα σε 3,5 χρόνια να διορθώσει την κατάσταση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι διατελέσαντες υπουργοί θα μιλήσουν σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβαν, και τι πράγματι παρέδωσαν.

Σχετικά με τις ευθύνες της Επιτροπής και τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, υπάρχει «διαμάχη» μεταξύ των πολιτικών για το εάν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ή όχι.

Η δύσκολη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να αποφασίσει την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ανετράπη με μία επιστολή μετανοίας και την ρεαλιστική ανάγκη της συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του κόμματος μπροστά στην πιο δύσκολη μάχη, όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις εθνικές κάλπες του 2023.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις ευθύνες στο δυστύχημα στα Τέμπη, ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβήτησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό. Τα όργανα λειτουργήσαν, ωστόσο ο κ. Πολάκης έστειλε επιστολή μετανοίας σύμφωνα με την οποία απολογήθηκε για την συμπεριφορά του, και τις κατηγορίες κατά γνωστών δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη επαναλειτουργεί ο προαστιακός – Πότε ξεκινά το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Και η Δικαιοσύνη, και η Επιτροπή Θεσμών και μία επιτροπή που θα συστηθεί στη Βουλή θα εξετάσει το ζήτημα του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και τις όποιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες υπάρχουν.

Από την Τετάρτη θα επαναλειτουργήσει ο προαστιακός με συγκεκριμένα δρομολόγια μέχρι το αεροδρόμιο και θα ανεβαίνει σε κάποια περιφερειακά σημεία.

Ο προαστιακός Κόρινθος – Κιάτο αναμένεται να λειτουργήσει από τις 27 Μαρτίου. Στις 27 αναμένεται να μπει ένα πρωινό «ζεύγος» για τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπως επίσης και για την 1η Απριλίου να μπουν δύο ζεύγη.

Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα ξεκινήσουν και αυτές από την προσεχή Τετάρτη.

Πηγή: madata.gr