Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Μεξικού Τζούλιαν Βεντούρα Βαλέρο (Julian Ventura Valero) είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter, ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών του Μεξικού για τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, πρόσκληση προς την πλευρά του Μεξικού, ενόψει των υπουργικών συναντήσεων που προγραμματίζονται στη χώρα μας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Επισημαίνεται ότι η ελληνική προεδρία σχεδιάζει να γιορτάσει τα 20 χρόνια της σύνδεσης του Μεξικού με το Συμβούλιο της Ευρώπης υπό καθεστώς παρατηρητή, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου στην Αθήνα στις 4 Νοεμβρίου. «Μια άλλη απόδειξη της παγκόσμιας προσήλωσης των αρχών και των αξιών που προωθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βαλέρο ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επικροτώντας, ταυτόχρονα, τις επιλογές της ελληνικής προεδρίας. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας, συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τη βούληση της χώρας του για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας και του Μεξικού στους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχουν οι δύο χώρες, όπως ο ΟΗΕ και ο ΠΟΕ.

Πηγή: thestival.gr