Η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον δήμο Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έκανε λόγο για «ωμή και αισχρή» παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές. 

Στη Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο εκλεκτός του τουρκικού προξενείου, Φερχάτ Οζγκιούρ, έναντι του μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος, Δημήτριου Χαρίτου. Μάλιστα ο Οζγκιούρ επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς συγκέντρωσε 12.208 ψήφους, έναντι των 3.902 ψήφων του Δημήτριου Χαρίτου.
Η κ. Λαφτσή χαρακτήρισε τον Φερχάτ Οζγκιούρ «αριστερό δεκανίκι του ερντογανικού κράτους».

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή» έγραψε η Ελένη Λάφτση στο Facebook.

Πηγή: madata.gr