«Όλοι θέλουμε να βρεθεί μια κοινή λύση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την συνεδρίαση του Eurogroup.

Μιλώντας στον ΣΚΑΊ, εξήγησε πως ενδεικτικό του μεγέθους της προσπάθειας που γίνεται, είναι το ότι οι υπουργοί της ευρωζώνης, συνεδρίαζαν όλο το βράδυ, διέκοψαν τη συνεδρίαση, ξεκίνησαν πάλι και τελικά θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα υπάρχει συμφωνία στα τρία βασικά ζητήματα που συζητούνται για την χρηματοδότηση της στήριξης της απασχόλησης, της χρηματοδότησης των 200 δις. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και της χρηματοδότησης περίπου στο 2% του ΑΠΕ για κάθε κράτος μέλος από τον ESM.

«Μένει το τέταρτο που είναι και το πιο δύσκολο να υπάρξει ένας μηχανισμός που να μπορούμε όλα τα κράτη μέλη να δανειζόμαστε σχετικά φτηνά αυτό είναι ένα κοινό ευρωομόλογο», τόνισε ο κ. Πέτσας υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει το ευρωομόλογο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι υπουργοί Οικονομικών διαβουλεύονται αν θα συμπεριληφθεί στο κοινό τους ανακοινωθέν και σε κάθε περίπτωση το θέμα του ευρωομολόγου παραμένει πάντα στο τραπέζι «γιατί το έχουν θέσει πολλοί ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Φωτό: Intime

Πηγή: thestival.gr