Το Νιου Τζέρσι έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπέρασε το μηνιαίο όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε στοιχήματα στον αθλητισμό, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Επιβολής Παιγνίων της Πολιτείας (Division of Gaming Enforcement). 

Το Σεπτέμβριο του 2020, 1,01 δισεκατομμύριο δολάρια στοιχηματίστηκαν σε αθλήματα στην πολιτεία, με το 92% να γίνεται σε Στοιχηματικές Εταιρίες στο διαδίκτυο και μόλις το 8% σε επίγειους στοιχηματικούς παρόχους, δείγμα της υπεροχής των πρώτων έναντι των δεύτερων. Αυτός ο αριθμός είναι αισθητά μεγαλύτερος από τα 40 εκατομμύρια δολάρια που είχαν τοποθετηθεί σε αγώνες τον Ιούλιο του 2018, τον πρώτο μήνα κατά τον οποίο ο στοιχηματισμός επιτρεπόταν στην πολιτεία. Για την ακρίβεια 25 φορές ανώτερος, δείγμα της ανόδου μετά την απόφαση σταθμό του 2018. 

Ο νόμος περί προστασίας επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού
Τον Ιούνιο του 2018, ο νόμος περί προστασία του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού (Professional and Amateur Sports Protection Act ή πιο σύντομα PASPA) ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, δίνοντας τη δυνατότητα στοιχηματισμού σε μέρη της επικράτειας των Η. Π. Α. Ο νόμος είχε τεθεί σε ισχύ το 1992 και ουσιαστικά απαγόρευε το στοιχηματισμό σε όλες τις Πολιτείες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αυτές ήταν οι αθλητικές λοταρίες στο Όρεγκον, το Ντελαγουέρ και τη Μοντάνα και οι αδειοδοτημένες εταιρίες στη Νεβάδα. Ο νόμος Bradley (από τον δημοκρατικό γερουσιαστή Bill Bradley, επί δεκαετία παίκτη των Νιου Γιορκ Νικς (1967-77), πρωταθλητή ΝΒΑ (1970, 1973) και χρυσού Ολυμπιονίκη το 1964 στο Τόκιο), όπως ήταν αλλιώς γνωστός, μπήκε στο χρονοντούλαπο το καλοκαίρι του 2018, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως έρχεται σε σύγκρουση με τη 10η τροπολογία του συντάγματος της χώρας. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο στοιχηματισμός επιτράπηκε ξανά σε όλη την επικράτεια των Η. Π. Α. 

34 εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα
Το 1,01 δισεκατομμύριο για το Σεπτέμβριο είναι στοιχηματικό ρεκόρ για πολιτεία των Η. Π. Α. Αυτό το ποσό ουσιαστικά σημαίνει ότι πονταρίζονταν περίπου 34 εκατομμύρια δολάρια τη μέρα, στα περισσότερα από 20 ηλεκτρονικά site που προσέφεραν τέτοιου είδους υπηρεσίες. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Νεβάδα, λόγω της πανδημίας του Covid – 19, καθώς οι πάροχοι με την αυτοπρόσωπη παρουσία των παικτών έμειναν κλειστοί και χρειαζόταν μία άλλη πιο χρονοβόρα διαδικασία, το Νιου Τζέρσι βρήκε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε και η κατάσταση που ισχύει στη Νέα Υόρκη. Σε μία από τις μεγαλύτερες πόλης της Ανατολικής ακτής, δεν υπάρχει η δυνατότητα στοιχηματισμού από τα κινητά. Αυτό έχει ως επακόλουθο, λόγω και της εγγύτητας των δύο περιοχών, πολλοί Νεοϋρκέζοι να περνούν στο γειτονικό Νιου Τζέρσι και να κάνουν το παιχνίδι τους από εκεί. Μάλιστα, αυτός ο αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια. 

Θέμα χρόνου η κορυφή
Για το Νιου Τζέρσι ήταν θέμα χρόνου να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πονταρίσματα. Το προηγούμενο Δεκέμβριο το ποσό έφτασε στα 996,3 εκατομμύρια δολάρια σε στοιχήματα, αλλά τους επόμενους δεν πλησίασε ποτέ τόσο κοντά, μέχρι τον Σεπτέμβριο που το 1,01 δισεκατομμύριο δολάρια ήταν γεγονός. Τα 996,3 εκατομμύρια δολάρια, έδωσαν την ώθηση στην πολιτεία του Νιου Τζέρσι να φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το περασμένο έτος, ξεπερνώντας τα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια της Νεβάδα το 2019, η οποία δεν μπορούσε να συνεχίσει ανοδικά λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. Πλέον το ζητούμενο για το Νιου Τζέρσι είναι να γίνει η πρώτη πολιτεία που θα ολοκληρώσει τη σεζόν με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχηματισμό. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, το νούμερο ήταν στα 7,14 δισεκατομμύρια δολάρια και απομένουν οι καταστάσεις τριών μηνών, του Οκτωβρίου του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου για να επιτευχθεί ο μεγαλεπήβολος στόχος. 

Η ανοδική τάση του 2020
Την μεγαλύτερη ώθηση για τα επιτεύγματα του Νιου Τζέρσι την έδωσαν οι μήνες μετά το καλοκαίρι του 2020. Μπορεί το Νοέμβριο του 2019 το μηνιαίο όριο να ήταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια, αλλά έκτοτε επικράτησε μία στασιμότητα. Το Αύγουστο του 2020 το Νιου Τζέρσι ξεπέρασε τα 600 εκατομμύριο δολάρια, τον Σεπτέμβριο τα 700 εκατομμύρια δολάρια, τον Οκτώβριο τα 800 εκατομμύρια δολάρια και τον Νοέμβριο τα 900 εκατομμύρια δολάρια για να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το Δεκέμβριο. Η στασιμότητα έκανε και πάλι την εμφάνισή της, έως ότου έρθει ο Σεπτέμβριος του 2021 για να φτάσουμε στο 1,01 δισεκατομμύριο δολάρια. Πλέον, ο ουρανός είναι το όριο για το Νιου Τζέρσι, που έχει αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις νομοθετικές αλλαγές. 

Πηγή: madata.gr