Επενδύσεις ύψους 40 δισ. ευρώ αναμένεται να έχουμε στην Ελλάδα έως το 2030 στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας στα πλαίσια του 9ου Regional Growth Conference  με θέμα «Καινοτομία, Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Σκρέκας επίσης δήλωσε πως «στόχος της κυβέρνησης είναι να αναθερμάνει τον κλάδο της οικοδομής μέσω χρηματοδοτήσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών ύψους 2 δισ. ευρώ». 

Κλείνοντας , ανέφερε πως στόχος είναι μέχρι το 2023 να έχουν κλείσει όλες οι λιγνιτικές  μονάδες της ΔΕΗ ώστε να υπάρξει μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας.  

Στην ίδια συζήτησε βρέθηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του  ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φάμελλος από την πλευρά του ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει πρόταση της κυβέρνησης για κλιματικό νόμο, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας πως χρειαζόμαστε πλουραλισμό στην παραγωγή ενέργειας και όχι μονοπώλια. 

Στην συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Σπυράκη Ευρωβουλευτής, ο Ιωάννης Μαργαρής Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ , ο Ιωάννης Χωματάς Διευθυντής Σύμβουλος ΔΕΔΑ  και ο Αριστοφάνης Στεφάτος Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Διαχειριστής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. 

Τη συζήτηση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Τσούνος.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr