Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος εξηγεί τους τρεις λόγους για τους οποίους καταγράφεται τόσο υψηλός αριθμός νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας. Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγει.

Απολογισμό του πολέμου με τον κορονοϊό, από την πρώτη στιγμή που προσέβαλε και τη χώρα μας, αλλά και παράθεση των λόγων για τους οποίους έχουμε τόσους πολλούς θανάτους στην Ελλάδα, κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε άρθρο του στην Καθημερινή, το οποίο ανήρτησε στο Facebook.

Εξηγώντας γιατί καταγράφεται τόσο υψηλός αριθμός νεκρών συμπολιτών μας στη χώρα, ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει τους παρακάτω λόγους: 

α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού, 28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών.

β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο.

γ) Και τρίτον, όπως γνωρίζουμε ο κορονοϊός είναι μια ασθένεια που πλήττει και νέους αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. 9 στους 10 θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Στο άρθρο του, ο υπουργός Επικρατείας καταλήγει στο τελικό συμπέρασμα ότι το plan b για την αντιμετώπιση της έξαρσης κρουσμάτων και θανάτων, είναι ίδιο με το plan a και αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πηγή: madata.gr