Όσο μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου κορυφώνεται η ένταση, η οποία μεταφέρεται και στα πολιτικά πάνελ. Τελευταίο κρούσμα η ένταση μεταξύ του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, και του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Παναγιώτη Λάμψια, ο οποίος και αποκάλεσε, τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «υποστηρικτές της 17 Νοέμβρη».  

Η παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου, για τα λεγόμενα Λάμψια, ήταν άμεση, στην εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει», που παρουσιάζει η Σία Κοσιώνη, ενώ, στη συνέχεια, αφού ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να ανακαλέσει, από το πάνελ αποχώρησε ο Γιώργος Τσίπρας.

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια», είπε ο δημοσιογράφος σημειώνοντας, στη συνέχεια, ότι «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη».

Ο Παναγιώτης Λάμψιας πρόσθεσε ότι, «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε», προκαλώντας την αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, ο οποίος τού ζήτησε να ανασκευάσει. 

«Πραγματικά ντρέπομαι»
 
Η ένταση είχε σαν αποτέλεσμα και την τηλεφωνική παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου. «Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.

Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή», είπε η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Δείτε ΕΔΩ το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 32:04 λεπτό
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Για όσα ακούστηκαν από τον Π. Λάμψια στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας.

Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι «γενίτσαροι».

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για «ορφανά του Άκη» και χαρακτήρισε «μίμο» τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει.

Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία».

ethnos.

Πηγή: madata.gr