Κατά μέτωπον επίθεση εναντίον των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Ούτε ένα σημάδι υποχώρησης δεν έδειξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας για πρώτη φορά ενώπιον κοινού από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας γνωρίζοντας ότι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω του βρήκε άλλη μία αφορμή για να δείξει ισχυρή πυγμή και να στραφεί εναντίον των δυτικών κυρώσεων.

«Όπως ξέρετε, οι κυρώσεις θα γίνουν δίκοπο μαχαίρι τα επόμενα χρόνια. Οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν όχι μόνο για τη Ρωσία αλλά σε κάθε χώρα. Αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν εναντίον των μελών της ΕΕ και των ευρωπαϊκών εταιριών».

Όπως είπε, οι ευρωπαϊκές απώλειες των κυρώσεων που θα γυρίσουν μπούμερανγκ θα ξεπεράσουν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εντελώς χάσει την πολιτική της κυριαρχία. Η γραφειοκρατική της ελίτ χορεύει στους ρυθμούς των άλλων και δέχεται ό,τι της λένε προκαλώντας κακό στους πολίτες, στην οικονομία και στις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επέμεινε ότι η χώρα του αναμένει ότι οι σχέσεις με την Ουκρανία θα αποκατασταθούν αφού ολοκληρωθεί η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» όπως την χαρακτήρισε ενώ απάντησε και για το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

«Aν αυτό θα είναι προς όφελος ή εις βάρος της Ουκρανίας είναι δική τους δουλειά, των πολιτών και της πολιτικής τους ηγεσίας σήμερα. Η δομή της ουκρανικής οικονομίας είναι τέτοια που θα χρειαστεί πολύ μεγάλα δάνεια και αν η εσωτερική της αγορά δεν προστατευτεί ότι θα γίνει ημι- αποικία της ΕΕ».

Ο ηγέτης της Ρωσίας δεν παρέλειψε βέβαια να συντηρήσει το φόβο για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν αλλά ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία.

Πηγή: madata.gr