Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά την ανακοίνωση των μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το απόγευμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για μέτρα που επιδοτούν την αισχροκέρδεια και το Κίνημα Αλλαγής να μιλάει για μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και κατά το παρελθόν.
Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα του ρεύματος μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις ελαφρύνσεις των λογαριασμών.

«Η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με βίαιες αλλαγές που μόνοι τους δεν μπορούν να διαχειριστούν. Το κάναμε στη διάρκεια της πανδημίας, το κάνουμε και τώρα, με την ενεργειακή κρίση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόσθετα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ρεύματος θα φορολογηθούν, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης ότι καθυστερεί τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση τις κρίσης.

«Όσο διαρκεί ο πόλεμος, καμία εθνική στήριξη δεν θα μπορεί να απορροφήσει όλες τις αυξήσεις και να κρατήσει τις τιμές ενέργειας εκεί που ήταν πριν την κρίση. Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει, σας λέει ψέματα».

«Κάθε ελάφρυνση στους λογαριασμούς των καταναλωτών, των πολιτών είναι καλοδεχούμενη, αρκεί όμως αυτή η ελάφρυνση να μην έρχεται να επιβαρύνει μέσα από άλλο τρόπο τον Έλληνα φορολογούμενο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε στο πλευρό των πολιτών για συλλογή υπογραφών για πραγματοποίηση Δημοψηφίσματος για την κατάργηση του επαίσχυντου Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και παράλληλα διεκδικούμε την επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ», ήταν η αντίδραση του  ΜέΡΑ25

Πηγή: madata.gr