Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται από το Σάββατο στην περιοχή «Κλειδί» του δήμου Σιντικής, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο σημείο και στο νέο κλειστό κέντρο υποδοχής αφίχθησαν 598 μετανάστες προς επαναπατρισμό.

Σύμφωνα με π0ληροφορίες του epiloges.tv, γίνονται θερμομετρήσεις για την πρόληψη κρουσμάτων του COVID-19, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καταγραφή, καθώς και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους νεοαφιχθέντες μετανάστες.

Το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. αποτελείται από μόνιμα στελέχη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης με την Κινητή Μονάδα του Περιφερειακού Τμήματος και του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών.

Παρόντες είναι και διερμηνείς, αραβικής γλώσσας και φαρσί, ενώ τη διερμηνεία στη γαλλική γλώσσα ανέλαβε η Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών, κα Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία βρισκόταν από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 598 θερμομετρήσεις, 110 εξετάσεις σε άτομα με προβλήματα υγείας και 4 διακομιδές στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η όλη επιχείρηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις Σέρρες κινητοποιήθηκε άμεσα από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή: thestival.gr