Οι συζητήσεις για την οικονομική αναμόρφωση του ιταλικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται. Τον Μάιο αποκαλύφθηκε πρόταση από την επενδυτική εταιρεία CVC Capital Group ύψους 2.2 δικεκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του 20% μιας νέας εταιρείας, η οποία θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης της Serie A από το 2021, το διεθνές εμπορικό σήμα του πρωταθλήματος και την εμπορική του ανάπτυξη.

Το Bloomberg αποκάλυψε μία ακόμη πρόταση από την επενδυτική εταιρεία Bain Capital, η οποία ενδιαφέρεται για το 25% της Serie A προσφέροντας μάλιστα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Το ιταλικό πρωτάθλημα, όπως αναφέρει η έρευνα της Deloitte, είχε έσοδα ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2018-2019 με το 60% εξ αυτών να παράγεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

H Serie A πρόκειται να επανεκκινήσει στις 20 Ιουνίου, με το ιταλικό πρωτάθλημα να ψάχνει τρόπους εξασφάλισης εσόδων, προκειμένου να μειωθεί ο οικονομικός αντίκτυπος που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Πηγή: thestival.gr