Σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αυστραλία βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Νο1 τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πήγε στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά δεν ήταν εμβολιασμένος. Οι αρχές του ακύρωσαν τη βίζα και του ζήτησαν να φύγει από τη χώρα, ενώ οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση για το θέμα. Οι αντιδράσεις για τον Τζόκοβιτς είναι σφοδρές γιατί του χορηγήθηκε – αν και ανεμβολίαστος – ειδική άδεια να συμμετάσχει στο τουρνουά.
Απομονωμένος σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης, ο Νόβακ Τζόκοβιτς στέλνει φιλιά στους φιλάθλους που τον στηρίζουν.

Ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη θα λύσει τις διαφορές του με την κυβέρνηση της Αυστραλίας στα δικαστήρια.

Ο 34χρονος Σέρβος έφτασε στη Μελβούρνη, όμως δεν κατάφερε να περάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, καθώς είχε γίνει λάθος με τη visa που είχε αιτηθεί και δε θα μπορούσε να μπει στη χώρα, όντας ανεμβολίαστος και με την ιατρική εξαίρεση στα χέρια.

Έξι ώρες ανακρίθηκε από τις Αρχές, που του ζήτησαν να αποχωρήσει από τη χώρα, ωστόσο ο Σέρβος αρνήθηκε και επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Ο Τζόκοβιτς παραμένει σε ξενοδοχείο καραντίνας με το θέμα να παίρνει πλέον πολιτικές διαστάσεις. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, δήλωσε πως ολόκληρη η Σερβία βρίσκεται στο πλευρό του Νόλε.

Την ίδια ώρα αρκετοί φίλαθλοι βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο που βρίσκεται ο Τζόκοβιτς και εκφράζουν με διάφορους τρόπους τη στήριξή τους στον 34χρονο πρωταθλητή, καθώς θέλουν να τον δουν να διεκδικεί τον δέκατο τίτλο του στο Australian Open. Ο ίδιος στέλνει φιλιά από το δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Οι υποστηρικτές του Τζόκοβιτς ισχυρίζονται ότι η κίνηση έγινε για εντυπωσιασμό και στόχευε αποκλειστικά στο Σέρβο, αφού και άλλοι παίκτες μπήκαν στη χώρα έχοντας εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση για τον ίδιο λόγο με εκείνον, που από ό,τι αναφέρουν οι πηγές ήταν πρόσφατη νόσηση με κορονοϊό.

Πληροφορίες από την Αυστραλία αναφέρουν ότι η ομοσπονδία έχει δώσει εξαίρεση σε άλλους δύο παίκτες που δεν πληρούν τους κανόνες της κυβέρνησης και οι υποθέσεις τους εξετάζονται.

Ο Τζόκοβιτς έχει εξασφαλίσει προσωρινή άδεια παραμονής μέχρι και τη Δευτέρα, όπου θα εκδικαστεί η έφεση για την ακύρωση της βίζας του.

Πηγή: madata.gr