Κατακόρυφα ανεβαίνει η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Λίγες ώρες μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Τούρκο πρέσβη στο Όσλο, η Αθήνα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα προς την γειτονική χώρα για το σύνολο προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών, από την αμφισβήτηση της κυριαρχίας νησιών, μέχρι την διατήρηση του casus belli. Την ίδια στιγμή φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει καρέ-καρέ τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο πέλαγος.
Με την Τουρκία να συνεχίζει την επιθετική ρητορική της και τις προσπάθειες «ενέδρας», όπως αυτή στο Νίκο Δένδια, προκειμένου να «διεθνοποιήσει» τα ζητήματα που θεωρεί πως έχει με την Ελλάδα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας στην τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο.

Σε αυτό απεικονίζεται μια σειρά περιστατικών που η τουρκική ακτοφυλακή είτε έχει συνδράμει στην είσοδο των μεταναστών σε ελληνικά χωρικά ύδατα είτε, πολύ περισσότερο, έχει παρενοχλήσει και σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής.

Ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, λέγοντας πως Έλληνες πολιτικοί έχουν επεκτατικές βλέψεις στις ομιλίες τους, χωρίς να τους κατονομάσει, ενώ προχώρησε και σε υποδείξεις προς την Ελλάδα να μην κάνει τόσους εξοπλισμούς γιατί είναι μάταιο

Στην Αθήνα υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για τον επερχόμενο νέο γύρο των διερευνητικών συνομιλιών.

Ο σκεπτικισμός αυτός αυξάνει με φόντο και την τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο την Πέμπτη, όταν η Άγκυρα έστειλε 22 μαχητικά της με αποτέλεσμα 7 σκληρές αερομαχίες και 47 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η Τουρκία είχε να στείλει τόσα αεροπλάνα το Αιγαίο από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ελληνικό αεροπλάνο εγκλωβίζει τουρκικό
Το MEGA εξασφάλισε ντοκουμέντο από αερομαχία που δείχνει ελληνικό αεροσκάφος να εγκλωβίζει τουρκικό.

Πηγή: madata.gr