Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη από ό,τι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 16-17 Δεκεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
Μιλώντας στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euractiv, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι η Σύνοδος την επόμενη εβδομάδα αποτελεί ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.

Είπε συγκεκριμένα ότι «Αυτά είναι θέματα που πρέπει να συζητήσουμε γιατί ήδη συμβαίνουν. Το πεδίο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού αυξάνεται. Ορισμένα κράτη μέλη είτε το έκαναν βάναυσα όπως η Αυστρία, είτε έμμεσα, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα».

Ο ίδιος επέμεινε ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο επέκτασης του πεδίου εφαρμογής του εμβολιασμού στα κράτη μέλη της ΕΕ, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτή την επιλογή πρέπει να την κάνουν τα κράτη και να μην έρθει ως εντολή από τις Βρυξέλλες.

Τέλος, χαρακτήρισε «αδιανόητη» τη στάση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν λέγοντας ότι «επινοούν κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας».

Πηγή: madata.gr