Η οικονομική κρίση που αντιμετώπισαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα που κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε πραγματικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Και η Ελλάδα αισθάνθηκε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνη

Υποδέχομαι μια σπουδαία πολιτικό που διαμόρφωσε την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για σχεδόν δύο δεκαετίες. Τα 16 χρόνια στο τιμόνι της Γερμανίας είμαι σίγουρη ότι σας έφερε αντιμέτωπη με πολλές κρίσεις αλλά και να συμβάλετε αποφασιστικά καταστάσεων δύσκολων για την ευρωπαϊκή οικογένεια, ήταν τα λόγια της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Άνγκελα Μέρκελ που βρίσκεται στην Αθήνα σε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και προσωπικά για τις προσπάθειες ενίσχυσης και διαφύλαξη των διμερών σχέσεων και την σταθερά φιλοευρωπαϊκή σας στάση. Υπήρξαν στιγμές δυσκολίας και έντασης. Η οικονομική κρίση που αντιμετώπισαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα που κλήθηκε να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Ήταν πρωτόγνωρη κατάσταση τόσο σε πραγματικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Και η Ελλάδα αισθάνθηκε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνη πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Προσβλέπουμε στη στήριξη της Γερμανίας στα εθνικά θέματα κατέληξε η κ. Σακκελλαροπούλου.

H Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: madata.gr