Την αποχώρησή του από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσε ο Ρότζερ Φέντερερ, που επρόκειτο να αντιμετωπίσει αύριο (7/6) για τη φάση των «16» τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

Ο Ελβετός, που σε δύο μήνες κλείνει τα 40, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται σοβαρά να μη συνεχίσει στο παρισινό τουρνουά, μετά τη δύσκολη νίκη επί του Γερμανού Ντόμινικ Κέπφερ, αργά χθες το βράδυ, σε ένα ματς που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες.
 
Προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό και εγχείριση στο γόνατο, ο Φέντερερ έχει ξεκαθαρίσει ότι επικεντρώνει την προσοχή του στο Γουίμπλεντον, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου σκοπεύει να να συμμετάσχει.

“Συζητάμε γι’ αυτούς τους αγώνες με την ομάδα μου, τους αναλύουμε και βλέπουμε στη συνέχεια τι θα ακολουθήσει. Πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, αν το ρίσκο δεν είναι αρκετά μεγάλο αυτή τη στιγμή για να συνεχίσω να το πιέζω, ή αν απλά ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκουραστώ. Δεν υπάρχει κενή εβδομάδα ανάμεσα σ’ αυτό το τουρνουά και στο Χάλε, όπως γίνεται συνήθως, οπότε πρέπει να υπολογίσω ποιο θα είναι το καλύτερο πράγμα να κάνω με γνώμονα το Wimbledon”, είπε ο Φέντερερ στα ελβετικά media, στη συνέντευξη Τύπου στα γαλλικά. 

Το Ρολάν Γκαρός αναβλήθηκε για μια εβδομάδα κι έτσι ένα από τα τουρνουά που σκοπεύει να αγωνιστεί ο Φέντερερ, το 500άρι του Χάλε, ξεκινά σε 8 μόλις μέρες. Όπως είχε πει και νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, δεν περίμενε πως θα έκανε 3 νίκες στο Παρίσι και πως θα έφτανε τόσο μακριά.

“Ύστερα από κάθε αγώνα μου εδώ, όπως και στη Γενεύη, πρέπει να κάνω μια επανεκτίμηση της κατάστασης το επόμενο πρωί, αναλόγως με το πώς ξυπνάω και πώς νιώθω το γόνατό μου. Όπως εξήγησα και προηγουμένως, δεν είχα βρεθεί συνεχόμενα στο γήπεδο για 2,5 ώρες και μετά πάλι για 3,5 ώρες ξανά, δεν το έκανα ούτε στην προπόνηση αυτό. Για μένα, δεν είναι φυσιολογικό να είμαι στο γήπεδο για 3,5 ώρες. Όσοι έχουν κάνει την ίδια επέμβαση, καταλαβαίνουν τι λέω”, πρόσθεσε ο Ελβετός, καταλήγοντας: “Θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ράφα ή του Νόβακ, που το σκεπτικό τους λίγο-πολύ είναι: ‘Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω’. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα αυτήν τη στιγμή. Τα βλέπω αυτά σαν σκαλοπάτια, για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα’.

Πηγή: tennisnews.gr

Πηγή: madata.gr