Χυδαία ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο εξαπέλυσε ο Κ. Καλέμης, σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Κωνσταντίνος Καλέμης, αποκάλεσε τον Έλληνα αστέρα του μπάσκετ “Μαλάκα αράπη του κερατά” και “μαϊμού”, προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σε μία ανάρτηση της συνέντευξης του άσου των Μπακς, στην οποία έλεγε ότι “η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών” σχολίασε “τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει αυτή η μαϊμού;”. Δε σταμάτησε όμως εκεί. Απαντώντας σε επικριτικά σχόλια, επέμενε και στο ύφος και στους χαρακτηρισμούς. “Ακόμα ένας αχάριστος και αγράμματος νεοηλίθιος” γράφει σε άλλο σχόλιο.

1_6.jpg

kalemis3.jpg

Το θέμα έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Καλέμη και την ομόφωνη καταδίκη των κομμάτων για τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διέταξε σχετική έρευνα. Όπως τόνισε, περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας και μόλις το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη ενημέρωση θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Κ. Καλέμης λίγο μετά τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε στον διεθνή μπασκετμπολίστα, έσπευσε να κατεβάσει το προφίλ του στο Twitter.

Πηγή: thestival.gr