Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση του QatarGate που έφερε μια σειρά από συλλείψεις, με την Εύα Καϊλή να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται πλέον στη φυλακή.

Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες, η αποκάλυψη της la Repubblica ότι ώρες πριν αρχίσουν οι συλλήψεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση, εκείνοι διασκέδαζαν με… Καταριανούς.

Την αποκάλυψη έκανε στον Alpha, ο δημοσιογράφος της la Repubblica Τζουλιάνο Φοσκίνι, που ασχολείται από την αρχή με την υπόθεση.

«Στις 8 Δεκεμβρίου, την παραμονή της επιχείρησης όλοι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονταν σε πάρτι το οποίο οργανώθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Βρυξελλών από τον πρέσβη του Κατάρ. Αυτό αποδεικνύει την ατιμωρησία που χαρακτήριζε όλη αυτή την ομάδα» είπε μεταξύ άλλων.

Σήμερα ο ιταλικός τύπος λέει ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Παντσέρι -που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στο «QatarGate»- είχε σχέσεις με το Μαρόκο και με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών από το 2011!

Το Μαρόκο μπαίνει δυναμικά στο στόχαστρο των ερευνών. Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir η έρευνα των Βέλγων για πιθανό χρηματισμό Ευρωπαίων παραγόντων είχε ξεκινήσει από ύποπτες κινήσεις του Μαρόκου για να φτάσει στο Κατάρ…

Μεγάλο ζητούμενο για να δεθεί η έρευνα είναι ο εντοπισμός του «προϊόντος του εγκλήματος», δηλαδή κάποιο έμβασμα ή μετρητά.

Το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καιλή, Φραντζέσκο Τζόρτζι, είχε επαγγελματικές δραστηριότητες και με το Μαρόκο, και σύμφωνα με τη L’ Echo στην απολογία του έχει εμπλέξει με στοιχεία τη χώρα αυτή στην υπόθεση του QatarGate, εκτιμάται ότι ίσως οδηγήσει σε σημαντικές αποκαλύψεις, και όχι μόνο για τον πακτωλό χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του ζεύγους Τζόρτζι – Καιλή.

Πάντως, με τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης,είναι διάχυτη η ανησυχία στις Βρυξέλλες για το αν υπάρχουν και άλλοι Ευρωπαίοι παράγοντες που εμπλέκονται στο Qatar Gate ή αν υπάρχουν και άλλες υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους των Ευρωπαϊκών θεσμών…

πηγή: newsit.gr

Πηγή: madata.gr